„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó: Büszke tagjai vagyunk az Európai Uniónak

18/01/2023 08:48

| Szerző: Klubrádió

Szijjártó Péter tagadta a CNBC riporterének felvetését, hogy a kormány legutóbbi nemzeti konzultációjával (az uniós szankciókról) szándékosan bosszantani akarta Brüsszelt. A miniszter – a közösségi oldalára is felkerült interjúban – azt mondta, az Orbán-kormány általában kikéri az emberek véleményét fontos ügyekben. Komoly félreértésnek nevezte, hogy az uniós pénzek miatt szavazták meg mégis a szankciókat, emlékeztetett rá, hogy az EU még mindig visszatartja a Magyarországnak járó forrásokat.

A pénzeket pedig politikai és nem jogi okok miatt tartják vissza, mert Brüsszel gyűlöli, hogy egy fősodorral szembemenő, jobboldali, hazafias, kereszténydemokrata kormány van Magyarországon immár több mint tizenkét éve, amely továbbra is sikeres.

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten
 
Szijjártó Péter. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

Magyarország a szankcióknál mentességet harcolt ki magának a nemzeti érdekei szempontjából létfontosságú területeken, de a brüsszeli reakciók nyilvánvalóan kudarcot vallottak. Szijjártó Péternél a CNBC riportere kétszer is rákérdezett arra, hogy szerinte Magyarországnak a jövőben, hosszabb távon is EU-tagnak kell-e lennie, hiszen nemcsak a háborúról, hanem a jogállamiságról is vitázik Brüsszellel.

A miniszter természetesnek nevezte, hogy Magyarország az EU-ban marad.Büszke tagjai vagyunk az Európai Uniónak – mondta. (a 24.hu nyomán)