„Klubrádió
A lényeg

Navracsics Brüsszelben tárgyal az Erasmusról a jövő héten

17/01/2023 12:08

| Szerző: Klubrádió

Mivel az Orbán-kormány továbbra is fideszes politikusok irányítása alatt tartja az alapítványi egyetemeket, egyelőre kihagyják azokat az EU egyes oktatási- és kutatási projektjeiből. A politikus először szeretne tájékozódni és világosan látni, van-e valamilyen elvárás az Európai Bizottság részéről, hogy az egyetemi hallgatókon és a fiatalokon túlmenően "kiket és milyen retorziók" érhetnek.

Navracsics Tibor találkozik Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosokkal – írja a Népszava

A portál kormányközeli forrásai szerint a politikus először szeretne tájékozódni és világosan látni, van-e valamilyen elvárás az Európai Bizottság részéről - egy lista, hogy az egyetemi hallgatókon és a fiatalokon túlmenően „kiket és milyen retorziók” érhetnek.

A tárcavezető már korábban küldött egy levelet is a biztosoknak, amelyben kijelentette, hogy a testület lépései sértik az Alapjogi charta 13. cikkét, mivel programokat, kutatásokat és képzéseket, valamint programokat, kutatásokat és képzéseket lehetetlenítenek el.

Mivel az Orbán-kormány továbbra is fideszes politikusok irányítása alatt tartja az alapítványi egyetemeket, egyelőre kihagyják azokat az EU egyes oktatási- és kutatási projektjeiből.

Hardy Mihály kollégánk korábbi jegyzete alapján azt is mondhatnánk, hogy ezúttal Navracsics szólóban próbál egy bonyolultabb kűrt bemutatni Brüsszelben.