„Klubrádió

SZFE-sek: nem lehet letagadni a megtartott tanórákat

14/12/2020 10:30

| Szerző: Klubrádió

Új tantervi rendet készített a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatók által el nem ismert vezetése. Eszerint az őszi szemeszterben elmaradt órák pótlását februárban tennék lehetővé. Az SZFE hallgatói azonban elutasítják a tervet, hiszen az oktatás dokumentált és folyamatos volt a blokád alatt is.

A hallgatók úgy látják, a Színház- és Filmművészeti Egyetem illegitim vezetősége felismerte, hogy nem lehet meg nem történtnek tekinteni dokumentáltan megtartott tanórákat és kurzusokat - írja a Színház.online.

Új tantervi rendet készített a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatók által el nem ismert vezetése, „tekintettel az elmúlt hónapok eseményeire” – derült ki a hétvégén.

Az újonnan felált vezetőség abban a reményben adta ki a tanév rendjének szabályozását, hogy az újjászervezett tavaszi szemeszterben immár nyugodt körülmények között, fokozatosan megújuló környezetben folyhat a tanulás és az egyetemen.

free SZFE
 
Fotó: Pálinkás János
 

Az SZFE hallgatói hétfő hajnalban reagáltak: „A Színház- és Filmművészeti Egyetem illegitim vezetősége felismerte, hogy dokumentáltan megtartott tanórákat és kurzusokat meg nem történtnek tekinteni nem lehet, így már csak az általa elrendelt felfüggesztéstől számított két hét érvénytelenítéséhez ragaszkodna. A hallgatók és oktatók közössége a tanév rendjének módosítását elutasítják.”

Szerintük a tanév rendjét kizárólag jogszerűen kinevezett rektor módosíthatná, a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek azonban jelenleg nincs törvényesen megbízott akadémiai vezetője, a rendelkezést így az egyetem hallgatói és oktatói semmisnek tekintik.