„Klubrádió

SZFE: felmondott Fullajtár Andrea

14/01/2021 09:22

| Szerző: Klubrádió

Nem folytatja osztályfőnöki tevékenységét a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Fullajtár Andrea. A Katona József színház színművésze úgy véli, minden, az egyetemen folytatott tevékenységével el tud számolni, de a jelenlegi vezetés rendszerében nem kíván tovább dolgozni.

Fullajtár Andrea is felmondott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A Katona József Színház színművésze, az intézmény osztályvezető tanára a hvg.hu-hoz is eljuttatta sorait.

Indoklása szerint az csupán osztálya kedvéért maradt eddig is.

„A jelenlegi vezetés már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készülnek. Az osztályom féléve megkérdőjelezhetetlen. Mindent dokumentáltam. Akár holnap viszem a papírokat bíróság elé! De ebben a rendszerben tovább nem tudok osztályfőnökként részt venni. A mai nappal felmondok az SZFE-n!” – jelentette be.

 
Fullajtár AndreaFotó: Fazekas Istvan / Facebook
 

 

A színművész már novemberben is arról számolt be a portálnak, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetői zsarolásnak is beillő, fenyegető trükkel kényszerítették tárgyalóasztalhoz az oktatókat. Azokat vették elő, akiknek próbaidős szerződésük van érvényben, így ha nem működnek együtt a kuratóriummal, indoklás nélkül elbocsáthatják őket.