„Köszönjük,
A lényeg

Széttépte Orbán és Putyin közös képét az ukrán rapper a Szigeten

16/08/2022 13:53

| Szerző: Klubrádió

Alina Pash ukrán rapper hétfő délutáni koncertjén politikai állásfoglalást tett Oroszországgal szemben.

Alina Pash a hétfői szigetes koncertjén széttépett egy fotót, amelyen Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin fogott éppen kezet, de már a koncert előtt azt skandáltatta a több száz fős közönséggel, hogy "Shame on Russia!" ("Szégyen Oroszországra!"). Később a lebombázott Mariupolról, összedőlt épületekről és sebesült gyerekekről jelentek meg képsorok a kivetítőn – írja a Telex.

Egy ponton pedig ukrán fiatalok videóüzeneteit vetítették le a fesztiválozóknak, ezekben többek között elhangzik, hogy "nap mint nap látom azokat a híreket, amelyekben Orbán Putyint és bűnözői rezsimjét támogatja. Ezt a háborút mi, ukránok biztosan megnyerjük, ti pedig, magyarok, úgy vonulhattok be a történelembe, mint az egyetlen európai ország, amely támogatja a gonoszt, támogatja Putyint és a bűnöző oroszokat."

Pash korábban azt fontolgatta, lemondja a szigetes koncertjét, de végül arra jutott, nagyobb veszteség lenne Ukrajnának, hiányozna az ország hangja egy ekkora fesztiválról, miközben az oroszokét lehet hallani.

Pash megfogadta, hogy elmegy néhány orosz előadó Sziget-fellépésére, és ott mindent megtesz, hogy szégyenkezésre késztesse őket az invázió miatt.

Az Instagram-sztorijában be is számolt arról, hogy a Party Arénában egymást követő két orosz DJ-duó, a Phlegmatic Dogs és a Volac koncertjén több más ukránnal együtt oroszokat elítélő táblákat tartanak a magasba.