„Klubrádió

Szarembereznek fideszes megmondók Deutsch büntetése után

22/12/2020 11:46

| Szerző: Klubrádió

„Én nem vagyok a Néppárt tagja, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy azt mondjam: ez a Weber egy szar ember” – mondta Bencsik András publicista, a Békemenet egyik szervezője a Hír Tv Sajtóklub című műsorában. Bayer Zsolt, a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa úgy reagált: „A számból vetted ki a szót.” Az esetet a 444 vette észre.

Az ügy előzménye, hogy az Európai Néppárt elvette az európai parlamenti frakciójához tartozó fideszes Deutsch Tamás felszólalási jogát, és visszahívták minden pozíciójából. A korábban több képviselő által kezdeményezett kizárásra tehát most nem került sor, de a Fidesz sorsa a Néppártban továbbra is függőben van. Erre azért került sor, mert Deutschnak a Gestapo és az ÁVH jutott eszébe a néppárti frakcióvezető, Manfred Weber magyar jogállamisággal kapcsolatos bírálatáról. A fideszes politikus egyébként kétszer bocsánatot kért.

Azonban, ahogy a 444-en olvashatjuk, a Sajtóklub szereplői nem voltak ilyen elnézők. Bencsik András azt mondta: „Én nem vagyok a Néppárt tagja, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy azt mondjam: ez a Weber egy szar ember”. Bayer Zsolt, a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa csak annyit reagált: „A számból vetted ki a szót.”

Bencsik úgy folytatta: Weber jellegtelen, köpönyegforgató, pimasz senki, és kikérte magának nemcsak Deutsch, de a saját nevükben is az „ávós humorát”.

„Ezek a szarháziak pontosan tudják, hogy Magyarországon semmi probléma nincs a sajtószabadsággal. Az egyik, ha nem legszabadabb e tekintetben Magyarország, mert itt mindenféle vélemény nyilvánosságot kaphat” - értékelte a helyzetet Bencsik, végül az érzelmei is helyet kaptak:

„Ami pedig a Webert illeti: én kifejezném most már a saját nevemben az őszinte utálatomat a személyét illetően” - mire Bayer Zsolt csak annyit tudott hozzátenni: „Magam is.”

Ezek után békés és áldott karácsonyi ünnepeket kívántak a nézőknek.