„Klubrádió
A lényeg

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyar köztudottan katonanemzet

19/08/2022 09:01

| Szerző: Klubrádió

A honvédelmi tárca vezetője kiemelte, hogy a magyar nemzet köztudottan katonanemzet, fegyverrel foglalt hazát és azzal is védte meg. Szalay-Bobrovniczky Kristóf egyébként a székesfehérvári Fricsay Richárd regionális katonazenekari fesztiválon beszélt.

A magyar kormány Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre; Magyarország továbbra is a béke pártján áll a jelenlegi külpolitikai helyzetben, de a békéhez erő kell, az erőt pedig haditechnikáink és katonáink garantálják – mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön Székesfehérváron.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf
 
Szalay-Bobrovniczky Kristóf
 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a székesfehérvári Fricsay Richárd regionális katonazenekari fesztiválon, a város Zichy ligetében arról beszélt, hogy a királyok városában 8. alkalommal köszönthetik a regionális katonazenekari fesztivált. Hozzátette, hogy nem is lehetne méltóbb helyszíne a rendezvénynek, mint Székesfehérvár, a magyar hadtörténelem kiemelkedő települése, amely büszke katonaváros. „Nagyapám, Szalay Kázmér huszárhadnagy is e városba vonult be lóháton mint új helyőrségébe a 13. Jász-Kun Huszárezreddel 1912-ben Galíciából” – mondta a miniszter.

A honvédelmi tárca vezetője kiemelte, hogy a magyar nemzet köztudottan katonanemzet, fegyverrel foglalt hazát és azzal is védte meg. „Katonának lenni életre szóló hivatás" - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

(forrás: MTI, kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)