„Klubrádió
A lényeg

Szabó Tímea "Szégyelljék magukat!" felkiáltással kitűzte a "kínai Fidesz" zászlót a parlamenti pulpitusra

15/06/2021 12:38

| Szerző: Klubrádió

A Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea napirend előtti felszólalásával kezdődött el a parlamentben a tavaszi ülésszak utolsó rendes ülése, ahol a homoszexuálisokat megbélyegző, eredetileg pedofilellenesként indult törvényről, a Fudan Egyetemről és az önkormányzati lakások eladását célzó törvényről is szavaznak.

"Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül. (…)A mai szavazás tökéletes összefoglalója annak, amiről az önök 11 éves kormányzása szól: a lopásról, Magyarország kínai eladósításáról, az ellenzéki városok elleni bosszúról, a magyar dolgozók rabszolgatartásáról és a másokkal szembeni gyűlöletkeltésről" – mondta. "Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk" – utalt a törvényjavaslatra, amely ellen hétfőn nagyszabású tüntetés volt.

 "Szégyelljék magukat!" – zárta a felszólalását, majd felakasztotta a pulpitusra egy a kínai zászlóvá formált, narancs helyett vörös színű Fidesz-logót.