„Klubrádió

Szabó Tímea: A kormány indoklás nélkül vont el 3,3 milliárd forintot a Csobánka téri rendelőintézet fejlesztésétől

7/01/2021 13:43

A Fidesz december 28-án indoklás nélkül gyorsan elvont 3,3 milliárd forintot abból az 5,5 milliárdból, amelyből a 3. kerületi Vörösvári úti és a békásmegyeri Csobánka téri rendelőintézeteket fejlesztették volna – írta Facebook posztjában Szabó Tímea. Hozzátette, Orbán Viktor tavaly év végén még szétszórt közel 800 milliárd forintot – többek között 43 milliárdot egyedi sportberuházásokra. Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője azonnali válaszokat vár Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől és Varga Mihálytól, pénzügyminisztertől.

A kormány a járvány közepén elvette az egészségügyre szánt fejlesztési támogatást Óbudától! – adott hangot az ügy felett érzett felháborodásának Facebook posztjában Szabó Tímea, hozzátéve, hogy azonnali válaszokat vár Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől és Varga Mihálytól, pénzügyminisztertől.

Azt is hozzátette, hogy miközben Orbán Viktor tavaly év végén még szétszórt közel 800 milliárd forintot – többek között 43 milliárdot „egyedi sportberuházásokra”, 59 milliárdot a Bethlen Gábor Alapnak, 21 milliárdot az egyházaknak, de még a csíkszeredai focicsapatnak is jutott 2,2 milliárd –, addig a Fidesz-kormány tevékenységét úgy is lehet értelmezni, hogy szerintük ezzel párhuzamosan az emberek számára az a legnagyobb segítség, ha cserébe a betegellátásra fordított pénzeket elveszik.

"Orbán és a Fidesz ugyanis december 28-án indoklás nélkül gyorsan elvont 3,3 milliárd forintot abból az 5,5 milliárdból, amelyből a 3. kerületi Vörösvári úti és a békásmegyeri Csobánka téri rendelőintézeteket fejlesztették volna."

Óbuda-Békásmegyer Budapest második legnagyobb lakosságszámú kerülete kb. 130 ezer fővel, és ezzel Magyarország 6. legnagyobb lakosú városának számít.

 
Szabó Tímea
Fotó: Kovács Attila / MTI
 

"Egészen arcpirító, hogy miközben a határon túli focira, stadionokra, egyházakra és a fideszes haverokra 100 milliárdok jutnak, addig a legnagyobb bajban, a járvány kellős közepén még egyet rúg Orbán az embereken. Orbán és a Fidesz bosszúszomja nem ismer határokat, mindenkin és mindenen átgázolnak csak azért, hogy saját maguknak még többet lophassanak."

Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője épp ezért ma írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz és Vargá Mihályhoz is, amelyben követeli a támogatás visszaadását és magyarázatot az elvonásra.