„Köszönjük,
A lényeg

Szabadulóbulit tart Budaházy a Mi Hazánk majálisán

29/04/2023 22:16

| Szerző: Klubrádió

A napokban Novák Katalin által kegyelemben részesített Budaházy György fellép a Mi Hazánk május elsejei rendezvényén, vasárnap pedig a Kossuth térre is ellátogat, hogy egy köszönőimát elmondjon a pápáért.

Csütörtökön este szabadult a váci börtönből a Hunnia-per elsőrendű vádlottja, Budaházy György, és diadalittasan ellovagolt, miután Novák Katalin államfő elnöki kegyelemben részesítette a terrorcselekményekért elítélt szélsőjobboldali politikust. Novák hivatala az alábbi nyilatkozatot adta ki: "A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen. Ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet."

Budaházy megígérte, hogy visszatér a magyar közéletbe és aktív szerepet fog vállalni, és már május elsején élni fog a lehetőséggel, a Mi Hazánk ugyanis a budapesti Bikás Parkba szervez majálist, mert az Óbudai-szigetre nem mehetnek, onnan ugyanis a főváros vezetése kitiltotta az autókat, miután ökoszigetté nyilvánították a helyet. Az aktív közéleti szereplést megnehezíti majd, hogy büntetett előélete miatt eltiltották őt a közügyektől.

Azt, hogy Budaházynak ez lesz a szabadulóbulija, egy másik Novák, a Mi Hazánk alelnöke, Novák Előd osztotta meg a Facebookon. Az esemény egyúttal gyűjtéssel van összekötve, hogy azt a 20 millió Ft-ot összekalapozzák, amivel Budaházy és társai az állam felé tartoznak.

 Mégsem ez lesz az első szabadulóbuli, mert már csütörtökön késő este megosztott Skrabski Fruzsina egy fotót, melyen Budaházy Györggyel, Hegedüs Lóránttal és Gaudi-Nagy Tamással együtt ünneplik a szabadulást.