„Köszönjük,
A lényeg

Sulyok Tamás sosem vett részt törvénybe ütköző szerződés megkötésében – így reagált a Sándor-palota Dobrev Klára vádjaira

22/05/2024 17:22

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Jogi lépésekre készül a Sándor-palota Dobrev Klára bejelentése után – derült ki a köztársasági elnök hivatalának közleményéből.

"Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre" – így reagált a Sándor-palota arra, hogy Dobrev Klára szerdán köztörvényes bűnözőnek nevezte a köztársasági elnököt.

A DK árnyékminiszterelnöke szerint ugyanis Sulyok Tamás köztársasági elnök a 2000-es évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy a csongrádi földmaffia külföldi kézbe játszott át magyar termőföldeket.

A Sándor-palota közleményében hozzáteszi, "az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében”, utalva arra, hogy Dobrev Klára csütörtökön átadja a DK által megszerzett iratokat az ügyészségnek, illetve a sajtónak is.

„Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja” – olvasható a közleményben.

Hozzátették, a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket a rágalmazóval szemben.