„Támogassa
A lényeg

Stummer János: Ha a Fideszen múlik, a világ végezetéig titkosak lesznek ezek az információk

3/02/2022 08:36

| Szerző: Klubrádió

Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kritizálta Péterfalvi Attilát a Pegasus-ügy kapcsán, mivel az adatvédelmi hatóság "rendben találta” megfigyeléseket.

"Úgy látszik ebből a jelentésből, hogy az adatvédelmi biztos kifejezés Magyarországon egy egészen új értelmezést nyert, az adatvédelmi biztos, Péterfalvi Attila azokat az adatokat védi, amiket a Fidesz megszerzett civilekről, ellenzéki politikusokról” – összegzett Stummer. Ha a Fideszen múlik, a világ végezetéig titkosak lesznek ezek az információk – mondta Stummer János. Szerinte a Pegasust a mai napig használhatják Magyarországon.

A politikus szerint csak a nemzetbiztonsági szakszolgálatnál vizsgálódott, ami a végrehajtásért felel, de a bírói engedéllyel kiadott megfigyeléseket nem nézte.

Szerinte az adatvédelmi hatóság az igazságügyi minisztériummal sem kommunikált a vizsgálat során: "Egyetlen helyen van ebben az 55 oldalban említés arról, hogy Péterfalvi Attila, illetve az ő hatósága megkereste a minisztériumot, ez valahol a huszadik oldal környékén kerül elő”.