„Köszönjük,
A lényeg

Spórolásra szólították fel a tűzoltókat

4/08/2022 17:00

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Kevesebbet gyakorlatozhatnak a tűzoltók, csökkenteniük kell a járművek futását is; a többi között ezt az utasítást kapták az országos katasztrófavédelemhez tartozó hivatásosok – mondta Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetnek elnöke az ATV híradójának.

Az elmaradó a gyakorlatok helyett egy nagy megyei gyakorlatot fognak tartani havonta egyszer, nem lesznek különböző szintű ellenőrzések (leginkább megyei szintűek), és csökkenteni kell a kocsifutásokat is. A szerelést többször gyakorolhatják, a tűzoltást azonban nem.

A szakszervezet javasolta, hogy minden tűzoltóság kapjon ezer literes tartályt üzemanyag tárolására, szerintük ez ugyanolyan jó szolgálatot tenne, mint a mezőgazdasági vállalkozásoknál. A cikk megjegyzi, hogy július 30-a óta piaci áron kell tankolniuk a tűzoltóknak is, emiatt az önkéntes tűzoltóságok kerülhetnek nehezebb helyzetbe.

Már megtörtént, hogy egy önkéntes tűzoltó egyesület nem vállalta el az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem fizették ki a tankolást – írja az ATV honlapja.

(Kiemelt kép: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Facebook)