„Klubrádió

Simonka Nagy Imréhez hasonlította magát

23/01/2020 10:57

| Szerző: Klubrádió/Oroscafé

A költségvetési csalással megvádolt fideszes politikus az Oroscafé nevű weboldalon válaszolt olvasói kérdésekre, és a többi között Nagy Imrét is felhozta példaként, valamint azt is mondta: van az a szint, ami alá nem süllyed.

A politikus ellen 32 társával együtt indult eljárás bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. Az előkészítő ülést a napokban tartották a Fővárosi Törvényszéken. Az Oroscafé portál olvasói kérdezhették Simonka Györgyöt, aki a többi között azt mondta:

„Azoknak a vádlottaknak a padján ülünk, ahol Nagy Imrét elítélték, és Nagy Imre nem kért kegyelmet. Mi sem kérünk kegyelmet, mi sem kérünk semminemű védelmet, semmiféle befolyásgyakorlást. Egyszerűen megelégszünk az igazsággal.”

Simonkától azt is megkérdezték, hogyhogy a vádlottak padjára kellett ülnie, ha ártatlannak mondja magát. Erre úgy válaszolt: „Szerintem volt néhány ember, akikre ettől az ügytől függetlenül komoly büntetés várt volna. Ők kaphattak egy tippet, ha hazudnak rólam, akkor megmenekülhetnek a rájuk váró büntetéstől. Az eljáró hatóság ezeknek az embereknek – számomra érthetetlen módon – azonnal és vakon hitt.”

Egy másik olvasó arra volt kíváncsi, miért most kezdett nyilatkozatokat adni a fideszes politikus.
„Az elmúlt három évben nem nyilatkozhattam az üggyel kapcsolatban, miközben az elfogult ellenzéki média ízekre szedett, és a családomat, kollégáimat sem kímélték. Rettenetes volt, hogy nem védhetjük meg magunkat. Borzasztó volt megélni szeretteim és környezetem szenvedését” – így Simonka.

Volt olyan kérdés, amelyre nem reagált, mert szerinte alpári hangnemet ütött meg, és olyan is, amelynél azt mondta: nem süllyed egy bizonyos szint alá.

(Kiemelt kép: Facebook)