„Köszönjük,
A lényeg

Rogánék 75 milliárdos kommunikációs keretmegállapodást kötöttek

20/07/2022 11:34

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A nyertes a Balásy Gyula-féle cégcsoport, a New Land Media. Évek óta nem nyer más állami kommunikációs munkát. Ezúttal két másik pályázó ellenében nyert. A K-Monitor szerint a kormány célja úgy beállítani a beszerzést, mintha az nem egyajánlatos lenne, de a gyakorlatban a mostani erőfelmérő után évekig nem kell versenyeznie Balásy cégeinek sem a milliárdos állami plakátolásokért.

75 milliárdos kommunikációs keretmegállapodást kötött a Rogán Antal felügyelte Nemzeti Kommunikációs Hivatal – írja a K-Monitor. "Évek óta nem nyer más állami kommunikációs munkát, és ez egy darabig így is marad. Dübörög tovább a Rogán-modell: közpénzből felpörgetett kampányolás, egyetlen haveri céggel" – kommentálta a portál.

Azt is hangsúlyozták, hogy a kormány célja úgy beállítani a beszerzést, mintha az nem egyajánlatos lenne, de a gyakorlatban a mostani erőfelmérő után évekig nem kell versenyeznie Balásy cégeinek sem a milliárdos állami plakátolásokért, sem a kis, néhány milliós videókészítésekért, amire tucatnyi jelentkezőt lehetne találni.

A 444 összefoglalója szerint a szervezet a teljes állami szektor közpénzes kampányolására keresett jelentkezőt: innentől a keretösszeg kimerüléséig csak a nyertessel köthet szerződést minisztérium, állami cég, egyetem, háttérintézmény.

A nyertes most is az elmúlt években 100 milliárdos megbízást és 10 milliárdos osztalékot bezsebelő, Balásy Gyula-féle cégcsoport, a New Land Media. Az egyik vetélytárs a kormánybiztossá vált üzletember-borász, Rókusfalvy Pál Roxer nevű cége, a másik a Krskó Tibor-féle Network-Affiliate.

A gyakorlatban innentől évekig nem kell versenyeznie Balásy cégeinek sem a milliárdos állami plakátolásokért, sem a kis, pár milliós videókészítésekért.