„Köszönjük,
A lényeg

Rogán minisztériuma 16,5 milliárdot kap jövőre kiemelt nemzeti rendezvényekre

29/11/2022 14:17

| Szerző: Klubrádió

Megjelent a Magyar Közlönyben a határozat a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NRÜ Zrt.) alapításával és működésének megkezdésével kapcsolatos intézkedésekről. Elrendelték 16,5 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását a Honvédelmi Minisztériumtól a Miniszterelnöki Kabinetirodához, Rogán Antal minisztériumához.

A kormány a kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai események, a jogszabály vagy saját egyedi döntése alapján, költségvetési forrásból megrendezendő "nem sportjellegű egyéb kiemelt jelentőségű állami rendezvények" előkészítését és lebonyolítását bízza az új gazdasági társaságra.

A tulajdonosi jogokat a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) útján gyakorolja. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek kell gondoskodnia az állam tulajdonában álló NRÜ Zrt. 5 millió forint jegyzett tőkével és 191 millió forint tőketartalékkal történő megalapításáról, amire a pénzt Varga Mihály pénzügyminiszternek azonnal kell biztosítania.

A közlönyből kiderül, hogy a kormány az államháztartásról szóló törvény által biztosított jogkörében eljárva kiegészíti a jövő évi költségvetési törvényt és elrendeli 16,5 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását a Honvédelmi Minisztériumtól a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

Szombaton számoltunk be arról, hogy tovább nőnek a Rogán Antal által felügyelt területek. Korábban már a polgári titkosszolgálatok mellett a KEHI - a kormányzati pénzeket ellenőrző állami hivatal - és a Védelmi Igazgatási Hivatal is a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá került.