„Köszönjük,
A lényeg

Tovább nő Rogán befolyása

26/11/2022 22:43

| Szerző: Klubrádió

Bővül Rogán Antal minisztériuma, januártól a kiemelt sportrendezvények, valamint állami rendezvények teljes körű lebonyolítása is a Miniszterelnöki Kabinetiroda hatáskörébe fog tartozni.

Minderre - azaz a szervezésre, pályáztatásra és lebonyolításra - új állami céget fognak létrehozni Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség néven, amibe a Nemzeti Sportügynökséget is betagolják majd, mely jelenleg a honvédelmi tárca felügyelete alatt áll. Ez nem jelenti azt, hogy minden fontosabb állami szervezésű sporteseményt Rogánék szerveznének, a "támogatás nélkül megrendezendő sporteseményekre", valamint az "autó-motor-, ejtőernyős, motorcsónak- és repülősportágak sportrendezvényeire", továbbá a Magyar Turisztikai Ügynökség nem sportcélú rendezvényeire nem terjed ki a hatáskörük..

Ezzel tovább nőnek a Rogán Antal által felügyelt területek. Korábban már a polgári titkosszolgálatok mellett a KEHI - a kormányzati pénzeket ellenőrző állami hivatal - és a Védelmi Igazgatási Hivatal is a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá került.