„Klubrádió
A lényeg

Robbantás volt a kabuli reptéren

26/08/2021 16:58

| Szerző: Klubrádió

A Pentagon megerősítette a robbantást a kabuli repülőtér bejáratánál néhány órával azután, hogy a nyugati titkosszolgálatok figyelmeztettek a közvetlen terrorfenyegetésre. A Pentagon tájékoztatása szerint a repülőtéri robbantás egy összetett támadássorozat része, amelynek számos amerikai és más nemzet civil állampolgára áldozatul esett.

Robbanás történt a kabuli repülőtér előtti egyik kapujánál, nyugati országokból érkező emberek ezreinek az országból történő evakuálása közepette – közölte a Pentagon. A Telex összefoglalója szerint John Kirby, a Pentagon sajtótitkára a Twitteren közölte a hírt, azt is hozzátéve: Az áldozatok és sérültek száma egyelőre nem tisztázott. Amint tudunk, további részletekkel szolgálunk.

A történtekről egyre több Twitter-bejegyzésben számolnak be nemzetközi újságírók, a CNN-nek pedig amerikai tisztségviselők is megerősítették: a Hamid Karzai nemzetközi repülőtér előtt történt a vélhetően terrortámadás. Az eddigi információk alapján a robbanás a repülőtér egyik bejárati kapujában történt, és úgy tűnik, öngyilkos merénylő robbantott.