„Köszönjük,
A lényeg

Rendőröket hívtak a Telex újságíróira Szijjártó Péter lakossági fórumán

24/05/2024 15:37

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A Telexet nem engedték be az elvileg nyilvánosan meghirdetett eseményre, majd a parkolóban várták a külügyminisztert, akit az orosz hekkerbotrányról szerettek volna kérdezni. Végül kihívták a rendőröket a lap munkatársaira, igazoltatták őket, és még a kamerájuk gyártási számát is ellenőriztetni akarták, hogy "nem körözik-e".

Rendőröket hívtak a Telex munkatársaira Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kalocsai lakossági fórumán. Az eseményt nyilvánosan hirdették meg a helyi médiában, viszont az eseményre csak a „meghívott sajtó” mehetett be.

A Telex riporterét annak ellenére sem engedték be, hogy a bejáratnál regisztráltak. Mindezek után a parkolóban várták tovább Szijjártó Pétert a Telex munkatársai, akikre végül kihívták a rendőröket, akik annyit mondtak, műveleti területté nyilvánították a helyszínt, majd egy magát századosnak nevező ember lépett oda, és arra kérte a rendőröket, ellenőrizzék le a Telex kamerájának a gyártási számát, hogy „nem körözik-e”, vagyis nem lopott-e, majd igazoltatták a lap munkatársait is, mint mondták, „intézkedés alatt vannak”. Miután Szijjártó elhajtott, mindez hirtelen már nem volt annyira fontos – jegyzik meg cikkükben.

A telexesek az orosz hekkerbotrányról szerették volna kérdezni Szijjártót. Az egész esetről a portálon láthatnak videót ide kattintva.