„Támogassa
A lényeg

Reakciók Orbán évértékelőjére

12/02/2022 18:52

| Szerző: Klubrádió

Néhány reakció a miniszterelnök mai évértékelő beszédére.

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért ellenzéki koalíció miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor 2022-es évértékelőjére. Azt írta: Orbán Viktor évértékelőjének az egyetlen erénye az volt, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként. Az ország valódi gondjaival semennyit sem foglalkozott, nem úgy mint vele. Márki-Zay Péter szerint az egész beszéd, üres szónoklat, zavaros képek, szóvirágok. És ha mindazt, amit mondott komolyan gondolná, kiállna vele vitázni.

Kerestük a DK-t is, hogy hogyan reagálnak Orbán Viktor beszédére. Szerkesztőségünknek küldött közleményükben azt írják, "értesültek arról, hogy Orbán Viktor ma évértekelő címén a fideszes kiváltságosok körében mondott beszédet. Az eseményen elhangzottakat sajnos nem tudják kommentálni, mert nem volt idejük szórakoztató showműsort nézni, a Demokratikus Koalíció politikusai és aktivistái ma egész nap az utcán vannak. Ajánlást gyűjtenek, kampányolnak, és meghallgatják az emberek problémáit, amelyekre a fideszes elit 12 éve süket és vak".

Jakab Péter, a Jobbik elnöke sem kívánt reagálni Orbán szavaira, csupán azt mondta Orbánról: "A múltról ugyanis mindig hazudik, jövője meg már nincs. Majd az utókor értékeli mindazt a rombolást, amit 12 év alatt véghezvitt."

A Párbeszéd Magyarországért azt írta: "A miniszterelnök most sem beszélt Magyarország valódi problémáiról: a megélhetési válságról, az egészségügyi katasztrófákról, az oktatás kivégzéséről, ahogyan nem ejtett egyetlen szót arról sem, hogy családja, kiváltságos haverjai a magyar emberektől ellopott pénzből, teljesítmény nélkül hizlalták luxusra magukat."