„Klubrádió

Rácz Zsófia: Sajnos Gyurcsány nem csak egy habókos, cicasimogató bácsi

8/12/2020 13:54

| Szerző: Klubrádió

A Momentum a baloldal ifjúsági szervezete, amely Gyurcsány Ferencet segítené ismét hatalomra – mondta a fiatalokért felelős helyettes államtitkár a Magyar Nemzetnek. Rácz Zsófia szerint „sokan csak egy „habókos bácsit” látnak Gyurcsányban, aki szeret inni és táncolni, jópofa és lehet vele beszélni. (...) Ha ez nem egy felvett szerep lenne, hanem Gyurcsány Ferenc tényleg egy ilyen szenilis, cicasimogató öreg bácsi lenne, mindannyian jobban járnánk” – fogalmazott.

A Momentum azért sikeres a fiatalok körében, „mert elhiteti, hogy a tettüknek nincs következménye, nem kell hosszú időre elköteleződniük az mellett” (sic!) – idézte a fiatalokért felelős helyettes államtitkárt a Magyar Nemzet. Rácz Zsófia viszonylag keveset szerepel, és ezúttal is a kormánypárti napilapnak nyilatkozott.

A kedden megjelent interjúban szóba került a lakásfelújítási támogatás, amellyel kapcsolatban Rácz azt mondta: „Ez a hárommillió forintos támogatás kézzelfogható: minél nehezebb anyagi helyzetben van a család, annál nagyobb segítséget jelent.” Az állítás eléggé megkérdőjelezhető – hívja fel a figyelmet a Telex –, ugyanis egyrészt csak a költségek felét fizeti ki az állam, másrészt a támogatást utólag, a számlák benyújtása után téríti meg az államkincstár, tehát egy jó anyagi helyzetben lévő család könnyebben tudja előteremteni a felújításhoz szükséges több millió forintot. 

 
Rácz Zsófia (Facebook)
 
 

A „baloldalról”, a „balliberális pártokról” és arról is kérdezték a helyettes államtitkárt, hogy elveszítheti-e a fiatalokat a Fidesz-KDNP. Rácz Zsófia szerint „Van olyan párt, amelyik már bizonyított, van, amelyik egyelőre csak a szavak szintjén létezik. Engem meglepett, hogy a Momentum fiatalok felé fordulása azzal is együtt járt, hogy az idősekre nézve bántó, sértő javaslatokkal álltak elő” – mondta. Úgy fogalmazott: „A Momentum a baloldal ifjúsági szervezete, akik hergelik a fiatalokat az idősek ellen.”

Úgy vélte, „a határon túli magyarok ellen is uszítanak, a mostani állás szerint már teljesen összeálltak Gyurcsány Ferencékkel. Sokak számára ez vitatható. Bármilyen fiatalosak, trendik, végül is Gyurcsányt segítenék ismét hatalomra. Ebből pedig nagyon sokan nem kérünk” - hangsúlyozta. Azt is mondta: „egy konzervatív – a liberálissal ellentétben – nem először üt és aztán kérdez, hanem fordítva”.

„Miért vonz ennyi fiatalt a balliberális párt?” – kérdezte az újságíró. „Mert elhitetik, hogy a tetteidnek nincs következménye, nem kell hosszú időre elköteleződnöd elvek mellett, nem kell értékek mellett kiállnod, politizálnod. Szerintük egy pillantás alatt megváltoztathatod az elveidet, a nézeteidet vagy akár a nemedet” - válaszolta, utalva a kormány LMBTQ-ellenes szólamaira is. Rácz szerint nem igaz, hogy kevésbé lenne népszerű a kormánypárt a fiatalok körében. „Ne tévesszük össze a mesterségesen generált érzetet, közhangulatot a tényekkel!” – mondta.

Az interjúban szóba került a DK elnöke is, a helyettes államtitkár azt mondta, ők is unják a gyurcsányozást, de emlékeztetni akarják az embereket arra, mi történt Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt. Szerinte fontos, hogy a fiatalok megismerhessék a tényeket. „Sokan csak egy „habókos bácsit” látnak Gyurcsányban, aki szeret inni és táncolni, jópofa és lehet vele beszélni. Bár ez lenne az igazság! Ha ez nem egy felvett szerep lenne, hanem Gyurcsány Ferenc tényleg egy ilyen szenilis, cicasimogató öreg bácsi lenne, mindannyian jobban járnánk. Én azonban bízom a kortársaim józan eszében. Átlátnak ők a szitán!” – vélekedett Rácz Zsófia.

A fiatal politikus felsorolta az Orbán-kormány gyermekvállalást segítő intézkedéseit, majd a fiatalok vállalkozási lehetőségeiről is ejtett néhány szót. Az idősek és a fiatalok között életmódbeli és gondolkodásmódbeli „szakadékra” is kitértek, Rácz Zsófia reméli, hogy az „OK, boomer!” helyébe lépett „Are you OK, boomer?”, az időseket támogató hozzáállás megmarad a járvány után is.

(Címlapi kép: Rácz Zsófia / Facebook)