„Klubrádió
A lényeg

Putyin: Nincsenek rossz szándékaink a szomszédainkkal szemben

4/03/2022 14:06

| Szerző: Klubrádió

Vlagyimir Putyin figyelmeztette azokat, akik ellenzik Oroszország Ukrajna elleni támadását. Azt mondta, „ne súlyosbítsák a helyzetet” azzal, hogy további korlátozásokat hoznak az ország ellen. Az orosz elnök azt mondta: "nincsenek rossz szándékaink a szomszédainkkal szemben", ezzel indokolta, szerinte miért nincs szükség olyan lépésekre, amelyekkel a környező országok "rontják a kapcsolataikat" Moszkvával.

„Ne súlyosbítsák a helyzetet” azzal, hogy további korlátozásokat vezetnek be Oroszország ellen – ezt üzente Vlagyimir Putyin azoknak, akik ellenzik Oroszország ukrajnai fellépését. Az orosz elnök a pénteki kormányülésen mondott beszédet, amelyet az állami ellenőrzés alatt álló Rosszija 24 hírcsatorna közvetített, és a BBC számolt be róla.

„Nincsenek rossz szándékaink a szomszédjainkkal szemben” – fogalmazott az orosz elnök arról, hogy szerinte miért nincs szükség olyan lépésekre, amelyekkel a környező országok „rontják a kapcsolataikat” Oroszországgal. Szerinte inkább azon kellene gondolkoznia mindenkinek, hogy miként normalizálhatják kapcsolataikat. Megismételte, hogy szerinte az orosz hadsereg eddigi összes fellépése „kizárólag válaszul történt az Orosz Föderációval szembeni egyes barátságtalan akciókra”.

(via Telex, kiemelt kép: Flickr.com)