„Köszönjük,
A lényeg

Pusztai Erzsébet a Fidesz kamarai törvényéről: Ez az agresszivitás már a félelem jele

1/03/2023 13:34

| Szerző: Klubrádió

Kedd délután sürgősségi eljárásban el is fogadta az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely megszünteti az orvosok kötelező kamarai tagságát. Pusztai Erzsébet egészségügyi szakértő az ATV Start című műsorában közölte: ez megfélemlítés, retorzió, és kíváncsi lenne arra, miért gondolja azt a kormány, hogy ezzel a stílussal meg lehet őrizni az orvosokat. Ha a kormány megtartani szeretné az orvosokat, akkor tiszteséggel kellene bánni velük – figyelmeztetett.

A kormány úgy viselkedik, mint egy bántalmazó családfő, amelyik, ha tiltakozik a gyerek, lekever neki két hatalmas pofont, hogy fogja be a száját, majd utána felhívja a figyelmét arra, hogy tavaly kapott egy komoly telefont – mondta, hozzázéve: akár meg is erősödhet a MOK, benne maradnak azok, akik független érdekképviseletet akarnak.

Új pártot alapított Bokros Lajos
 
Pusztai Erzsébet.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

Szerinte a kormány tehetetlensége vezetett ehhez a helyzethez. Arról is szólt, hogy a kormány állításával szemben a kamarával nem egyeztettek, ugyanis a tájékoztatás nem azonos az egyeztetéssel. A szakértő szerint olyan sorozatosan jöttek sok helyről az elmúlt időszakban a tiltakozások, hogy „ez az agresszivitás már a félelem jele”.