„Klubrádió
A lényeg

PSZ: A polgári engedetlenség egyéni, tudatos munkavállalói döntés

18/05/2022 18:48

| Szerző: Klubrádió

"A pedagógusoknak már nincs veszteni valójuk, bérrendezésre és óraszámcsökkentésre van szükség" – mondta Gosztonyi Gábor a Klubrádiónak. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, hiába Pintér kijelentése, ha nem rendezik a béreket és csökkentik az óraszámot, elképzelhető, hogy a pedagógusok ismét ehhez az eszközhöz folyamodnak.

2022. május 18. A lényeg - 22.05.18 Gosztonyi Gábor
01:30
00:00

Az elmúlt félévben tett kormányzati kijelentésekhez képest erős visszalépésnek tartja Pintér Sándor a pedagógusok béremelésévelel kapcsolatos kijelentését Gosztonyi Gábor. A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Klubrádiónak reagált arra is, hogy a belügyminiszter nem fogadja el a polgári engedetlenséget:

"A polgári engedetlenség eddig sem a szakszervezetekhez fűződött, a polgári engedetlenség egyéni, tudatos munkavállalói döntés. A pedagógusoknak már nincs veszteni valójuk, bérrendezésre és óraszámcsökkentésre van szükség."

Hozzátette, a legrosszabb forgatókönyv látszik beigazolódni. Ha az oktatás "büntiből" került a Belügyminisztérium alá, és arra számítanak, hogy Pintér megregulázza a pedagógusokat, annak beláthatatlan következményei lesznek.