„Klubrádió

Politico: Orbán a negyedik legbefolyásosabb európai vezető

7/12/2020 11:19

| Szerző: Klubrádió

Bár lényegében magára maradt, az uniós költségvetési tárgyalásokat vétójával rendre megakasztja és az EU szabályait eddig úgy tudta kijátszani, hogy annak érdemi következmény nem lett. Ez alapján a Politico a negyedik legbefolyásosabb embernek választotta az európai vezetők között.

A negyedik helyre került Orbán Viktor a Politico listáján a legbefolyásosabb európai vezetők között a cselekvők kategóriában. Azt még nem közölték, hogy ki nyer, a második Emer Cooke, az Európai Gyógyszerügynökség vezetője lett, a harmadik pedig Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke – írja a hvg.hu.

A Politico szerint Orbán a "két lépés előre, egy hátra" módszerrel eddig mindenféle következmény nélkül bontotta le Magyarország demokratikus intézményrendszerét. Látva azt, hogy a magyar vétó miatt a többi tagállam kéntelen kerülőutakon megoldást találni a költségvetés és a helyreállítási alap problémájára, a lap felteszi a kérdést: "mi értelme van annak, hogy Magyarország az EU-ban maradjon?"

Azt még nem derült ki, hogy ki  a legbefolyásosabb a listán, a második Emer Cooke, az Európai Gyógyszerügynökség vezetője lett, a harmadik pedig Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke.