„Klubrádió
A lényeg

Polgári engedetlenek a Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium tanárai

5/12/2022 12:52

| Szerző: Klubrádió

A gimnázium tanárai a mai napon nem tartják meg az óráikat, annak ellenére sem, hogy tudják, ezzel megszegik a törvényt, és félnek a következményektől.

Polgári engedetlenségbe kezdtek hétfőn a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanárai, így szolidarítanak a más iskolákból kirúgott, megfenyegetett tanárokkal és követelik az oktatási rendszer reformját – írja a 444.

A gimnázium tanárai a mai napon nem tartják meg az óráikat, annak ellenére sem, hogy tudják, ezzel megszegik a törvényt, és rettenetesen félnek a következményektől. Mert, ahogy Eck Attila, a gimnázium színházelmélet tanára fogalmaz, nem tudhatják előre, hogy a tettük „hazárdjáték vagy kamikaze akció” lesz. „Jelentem, a megfélemlítés sikerült: én félek, mi mindannyian félünk, és dühösek vagyunk” – mondta, hozzátéve, hogy tizenhárom éve tanít, és elege van abból, hogy tanárként folyamatosan ellensúlyoznia kell az oktatási rendszer kínzó körülményeit.

„Felháborít az a megalázás, elhallgattatás és megfélemlítés, amit azoktól a politikai vezetőktől kell elviselnem, akik helyettem, felettem, nélkülem döntenek.”

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, polgári engedetlenségben résztvevő tanáraik mellett ülősztrájkot tartanak a pécsi Janus Pannonius Gimnázium diákjai is.