„Klubrádió
A lényeg

Pintér: A magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést

19/07/2021 19:35

| Szerző: Klubrádió

Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik, a vizsgálatok pedig alátámasztják, hogy a nemzetbiztonság senkit sem figyel meg illegálisan. Ezt írta válaszul Pintér Sándor belügyminiszter a Pegasus lehallgatási botrány kirobbanása után Szél Bernadett független képviselőnek, aki levélben érdeklődött nála.

2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek írt válaszában.

Az MTI beszámolója szerint Pintér hozzátette: ezt a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják.

A belügyminiszter azt írta: a független képviselő konkrét kérdéseit kész megválaszolni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.

 
Pintér Sándor belügyminiszter Fotó: MTI
 

Szél Bernadett "Ki vásárolta meg az izraeli kémszoftvert, és mely belügyi, vagy nemzetbiztonsági szervek vettek részt az illegális megfigyelésekben?" címmel nyújtotta be írásbeli kérdését a belügyminiszternek.

Erre válaszul Pintér Sándor kiemelte: "Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el". Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik - írta a belügyminiszter.