„Klubrádió
A lényeg

Pilz: Tíz- vagy százezreknek kellene kint lenniük az utcán

17/06/2023 18:18

| Szerző: Klubrádió

Egy ilyen helyzetben tízezreknek-százezreknek kellene kint lenniük az utcán, de így sem voltak kevesen a pénteki tüntetésen – mondta Pilz Olivér, a Tanítanék mozgalom egyik alapítója, aki nagyon kevés esélyt ad arra, hogy a kormány végül meghátrál a státusztörvény ügyében.  

 

2023. június 17. A lényeg / részlet, Pilz Olivér (23.06.17.)
00:58
00:00

Arról kérdeztük a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárát, mi volt az első gondolata, amikor véget ért a pénteki tüntetés.  Azt mondta, megtettük, amit megtehettünk. Azh látszik, hogy ennek a kormánynak igazán semmi sem számít, senkinek a véleményére nem hallgat nincs oktatási programja, ez katasztrófa.

Sokan mondják, hogy „minek menjünk ki”, és ez látszik is a tömegen, de ehhez képest nem voltunk kevesen. Belefásultak az emberek az elmúlt egy-hét évbe, ki mennyibe; viszont ha nem mennek ki, akkor saját magukról se mondhatják el, hogy legalább megpróbálták.

A dolgok akkor mennének jól, ha ezt a törvényt nem fogadnák el, de ennek nagyon kicsi esélyét látja Pilz Olivér. Némi iróniával hozzátette: „ha nem lennék ennyire optimista, akkor rég nem csinálnám”. Valójában tízezreknek, százezreknek kellene kint lenniük az utcán, de sajnos Magyarországon ez nem történik meg – mondta a pedagógus.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)