„Klubrádió
A lényeg

Petőfi után József Attiláról is film készül

7/03/2024 16:41

| Szerző: Klubrádió

József Attilát Sütő András alakítja, aki a 2022-es Blokádban a fiatal Göncz Árpádot játszotta, a film várhatóan jövő tavasszal érkezik a mozikba.

Nemsokára, március 14-én mutatják be a Most vagy soha! című grandiózus Petőfi-mozit, azonban egy másik nagy költőről szóló film forgatása is elkezdődött. A Reménytelenül című film József Attila életének egy "kevésbé ismert, de rendkívül izgalmas és romantikus" időszakát tárja fel – írja a mafab, a magyar filmadatbázis.

A filmet Rózsa Gábor írta és rendezi, a vezető operatőr Garai Gábor. József Attilát Sütő András alakítja, aki a 2022-es Blokádban a fiatal Göncz Árpádot játszotta. Gyömrői Editet, a költő pszichoanalitikusát Michl Juli alakítja. További szerepekben látható lesz Márkus Luca, Adányi Alex, Mult István, Kocsis Gergely és Mikola Gergő.

Azt írták: a pszichoanalízis során József Attila őszintén beszél gyermekkoráról, traumáiról és a művészethez fűződő viszonyáról Gyömrői Edit pszichoanalitikusnak. "A film nemcsak betekintést nyújt a költő lelki világába, de rávilágít a pszichoanalízis gyógyító erejére is" – fogalmaztak a cikkben.

A forgatás március közepéig tart, a film várhatóan 2025 tavaszán kerül a mozikba.

(via Telex.hu)