„Klubrádió
A lényeg

Pető: Csalódott vagyok, de megérte a küzdelem

8/02/2023 11:53

| Szerző: Klubrádió

A papja által molesztált egykori ministráns szerint az ellene hozott ítélet félelmet kelthet más áldozatokban, mégis van értelme kiállniuk magukért.

Facebook-posztjában köszönte meg a rengeteg támogatást Pető Attila. Zaklatás miatt másodfokon is bűnösnek találták Petőt, akit egykori ministránsként, tizenhárom éves korában molesztált egy pap, és akinek ügyét 2016 óta követi a hazai nyilvánosság. Petőt az esztergomi érsekség két vezetője, az ügyben eljáró Süllei László és az azóta elhunyt Snell György segédpüspök jelentette fel, mert többször felkereste őket, hogy tájékoztassák az ügyéről.

„Csalódott vagyok, de azt gondolom: megérte ez a pár év küzdés” – írja, mert szerinte „a Magyar Katolikus Egyházban számtalan pozitív változás indult el”, amihez kellett az áldozatok bátorsága, illetve a sajtó és a jogvédők munkája. Pető saját bevallása szerint hívőként próbálta változásra bízni az egyházát – összegezte a 444. De most azt érzi, hogy „egy olyan család javításáért küzdök, akik egy jóideje elfordultak tőlem, akik nem nyitottak felém, nem akarták felismerni, hogy a jószándék is vezérel a számonkérések mellett.”