„Klubrádió
A lényeg

Pedagógusok: Mi nem így képzeltük el a rendet

16/09/2022 11:31

| Szerző: Klubrádió

Három gimnázium flashmobot tartott a Móricz Zsigmond körtéren, hogy kiálljanak a megfenyegetett kollégáik és Dezsőfi György, a Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettese mellett.

"Tanár nélkül nincs jövő" címmel rövid flashmobot szervezett a Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium, a József Attila Gimnázium és a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium több pedagógusa, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a közoktatás tarthatatlan állapotára, és így csatlakozzanak a pedagógusok tiltakozásához – írja összefoglalójában a Telex.

Egy hete mentették fel pozíciójából a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, mert részt vett a polgári engedetlenségben. Múlt hét pénteken minden munkabeszüntetésben részt vevő pedagógust kirúgással fenyegettek a tankerületek. Azóta sorra jelentik be tantestületek, hogy ők is kiállnak megfenyegetett kollégáik és Dezsőfi György, a Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettese mellett.

A 15 perces megmozdulással szerették volna "felhívni a figyelmet a közoktatás tarthatatlan helyzetére", illetve ezzel szerettek volna „csatlakozni a pedagógus megmozdulások sorába" –  számol be az eseményről a 444.

Az eseményt szervezők korábban kiküldött meghívójukban úgy fogalmaztak, hogy "a három intézmény diáksága körében nem kell propagálni az eseményt, nem kell »nyomást gyakorolni« a tanulókra, egyszerűen csak tudomásukra hozni, hogy lesz ez a flashmob és rájuk bízni, hogy eldöntsék, akarják-e jelenlétükkel támogatni tanáraikat".