„Klubrádió
A lényeg

Parragh: Ostobaság, hogy ne lett volna egyeztetés a kata módosításáról

13/07/2022 10:41

| Szerző: Klubrádió

Bár nem tartja szerencsésnek a katás törvénymódosítás évközi bevezetését, Parragh László kitart amellett, hogy a szükség volt a változtatásra. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kormány mindenkivel egyeztetett.

Az állami tévé végül beszámolt a katával kapcsolatos törvénymódosításról, és az akkor még csak várható döntés ellen spontán szerveződő tiltakozásról. A rájuk jellemző módon úgy kommentálták az tüntetést, hogy "600 ember próbálja megbénítani a várost" és "az ellenzéki politikusok arról beszélgettek, hogyan tudnának még nagyobb káoszt okozni Budapesten".

A 444 cikkében beszámolt arról is, hogy szerdán meghívták a stúdióba Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, aki továbbra is kitart amellett, hogy a munkavállalók 15 százalékát kitevő katás "kikerüli azt a szabályozási rendszert, ami fönntartja az állam működését, tehát a társadalombiztosítási járulék, SZJA területét, és úgy gondoljuk, hogy ezen mindenképpen változtatni kell".

Elismerte ugyan, hogy nem tartja szerencsésnek a szeptemberi határidőt, mely után hatályba lép a kedden elfogadott törvénymódosítás, de azt hogy ne lett volna egyeztetés róla, ostobaságnak nevezte. 

"Simán egyeztettek mindenkivel. Az egy másik kérdés, hogy a különböző álláspontok mennyiben érvényesültek. Tehát más az egyeztetés, amikor elmondom, hogy mi a terv és más a megvalósulás, amikor valójában nem az történik, amit én szeretnék. De ilyen értelemben egyeztetés bőséggel volt" – ídézi a portál Parraghot.