„Klubrádió
A lényeg

Pánikhangulat a kabuli reptéren

16/08/2021 14:18

| Szerző: Klubrádió

Eddig öt halottról érkeztek hírek, miután az Afganisztánból menekülni akaró civilek behatoltak a kabuli nemzetközi repülőtérre. Nem tudni azonban, hogy lövések okozták halálukat, vagy a tömeg taposta őket agyon.

Több száz, Afganisztánból menekülni akaró civil hatolt be a kabuli nemzetközi repülőtérre, az ott lévő amerikai csapatok a levegőbe lőttek a tömeg oszlatására – hivatkozik a Reuters hírügynökség értesülésére a 24.hu. Szemtanúk szerint a káoszban legalább öten meghaltak.

A portál külön felhívta a figyelmet arra, hogy jóllehet, a Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt közölte, legalább öten életüket vesztették a repülőtéren, nem tudni, hogy az emberek halálát lövések okozták-e vagy a tömeg taposta őket agyon. A világhálóra, egészen pontosan a Twitterre felkerült videókon három holttest látszik, ám a felvételek hitelességét nem lehet ellenőrizni.

A kifutópályát elözönlő tömeg miatt egyelőre leállították az evakuálást. Berlin azt tervezi, hogy egy erre a célra kialakított légifolyosó segítségével menekíti ki azt a kétezer afgánt – először nőket és emberi jogi aktivistákat – akik a német csapatoknak dolgoztak – közölte a német külügy.