„Klubrádió
A lényeg

Palkovics Szegeden az elbocsátott OMSZ-ezetőkkel kapcsolatban: Munkáltatóként jártam el

26/08/2022 11:21

| Szerző: Klubrádió

A technológiai és ipari miniszter úgy ítélte meg, nem akar együtt dolgozni az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) két vezetőjével.

Szegeden, a Magyar Meteorológiai Társaság vándorgyűlésén tartott előadást Palkovics László. A hvg.hu beszámolója szerint az előadást követően a politikust az intézményből való kilépésekor hatalmas füttykoncerttel fogadták a tüntetők. Az egyik momentumos parlamenti képviselő, Bedő Dávid arra kérdezett rá, hogy ha a miniszter előrejelzési hiba miatt kirúgta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) két vezetőjét, akkor  nem vonná-e felelősségre hibáik miatt Nagy Mártont, Matolcsy Györgyöt és Navracsics Tibort is. A technológiai és ipari miniszter azt mondta, nem a tűzijáték miatt mentette fel az OMSZ vezetését, hanem arról beszélt ma is, hogy hogyan lehet fejleszteni a meteorológiai szakmát.

A momentumos tüntetők egy olyan esernyőt adtak át neki, amire az ország legnagyobb baklövéseit írták fel. Palkovics azt mondta, ezek bonyolult döntések, és a kutatókat, az érintetteket kell róluk megkérdezni, ugyanúgy, ahogy az egyetemi átalakítás érintettjeit is.

"Az OMSZ egy állami szerv és úgy gondoltam, nem velük akarok együtt dolgozni" – mondta Palkovics, aki kiemelte a sajtónak, hogy ő mint munkáltató járt el, amikor elbocsátotta a meteorológiai szolgálat vezetőit.