„Klubrádió

Ötezer dolgozó távozhat az egészségügyből

2/03/2021 16:57

| Szerző: Klubrádió

Jenei Zoltán, országos kórház-főigazgató szerint az egészségügyi dolgozók 95 százaléka aláírta az új jogviszonyról szóló szerződését, de ez egyben azt is jelenti, hogy a fennmaradó 5 százalék, mintegy 5500 dolgozó szerződése szűnt meg. Jenei szerint a helyzet javulni fog.

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt. Ez a hír viszont egyben azt is jelenti, hogy az egészségügyi dolgozók öt százaléka a harmadik hullám legnehezebb időszakában mondott fel – vonta le a következtetést a 24.hu

Jenei Zoltán szerint több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését. Miután az öt százalék nem fogadta el, ezért nagyjából 5500 egészségügyi dolgozó távozott.

Az országos kórház-főigazgató szerint ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is. Azt mondta, hogy bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására végül 95 százalékos eredmény született, amely még javulni is fog.

Koronavírus - Ellenőrzés a Bárándi Humán Szolgáltató Ott
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
 

Az országos kórház-főigazgató azt mondta, tiszteli azon egészségügyi dolgozókat, akik ebben a nehéz időszakban is vállalták, hogy maradnak az állami szférában.

Teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás – jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.