„Támogassa
A lényeg

Öt rendőrt büntetnek az aszódi gyerekgyilkosságok miatt

27/06/2022 12:31

Öt rendőr ellen indult fegyelmi eljárás, miután Balogh János országos rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el az egész országot megrázó aszódi kettős gyilkossággal kapcsolatos rendőri mulasztások miatt. Ennek eredményét ismertette a 24.hu.

Két holttestet találtak Aszódon egy lakásban
 
Aszódi gyilkosság
 
Aszód, 2022. május 27. Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: Mihádák Zoltán
 

 

Egy férfi egy láthatáson baltával verte agyon két tinédzser korú gyermekét, holott az anya és a gyerekek is rettegteg a férfitől. A vérfürdő öngyilkosságot kísérelt meg, sikertelenül. A lap a történtekről azt írta, az anya a rendőröknek jelentette lányai eltűnését, és azt is elmondta, hogy szerinte veszélyben vannak, de így is egy hét kellett ahhoz, hogy fény derüljön a brutális kettős gyilkosságra. A rendőrök kivonultak ugyan a házhoz, de nem mentek be.

Az öt rendőr különböző mértékű – jelentős tárgyi súlyú ­– fenyítésben részesült. A vizsgálat szerint "Ía bizonyított szakmai mulasztások nem voltak befolyással a bűncselekmény végkifejletére, a gyermekek halálára". Ez a lap szerint azt jelenti, hogy a két lány már halott volt akkor, amikor a rendőrök először kimentek a házhoz.

L. Tamást életveszélyes állapotban vitték kórházba, és csak egy héttel ezelőtt tudták kihallgatni. Az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett panaszt a kihallgatása során, de a kérdésekre nem válaszolt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását, annak helyéül pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, írja a 24.hu.

Az üggyel kapcsolatban pár hete a Reggeli személyben Boglacsik Tímea, a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem természetének szakértője beszélt, aki tizenhat évig dolgozott az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) munkatársaként, ebből hét évig vezette is az intézményt. A beszélgetést a lejátszóra kattintva meghallgathatja.

2022. június 02. Reggeli gyors/Reggeli személy (2022. június 02., csütörtök 09:00): Boglacsik Tímea
50:23
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre, Mérő Vera Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Herskovits Eszter