„Támogassa
A lényeg

"Összellenzéki" tüntetés az LMP nélkül

25/02/2024 12:06

| Szerző: Klubrádió

Összellenzéki tüntetést hirdettek vasárnap délutánra a Kossuth térre, de az LMP jelezte, nem vesz részt rajta.

A Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – ZÖLDEK is ott lesznek a Kossuth térre meghirdetett Döntsenek az emberek az új köztársasági elnökről! Söpörjük ki Orbán pedofilhálózatát! eseményen, melynek célja, hogy a Fidesz által hétfőre tervezett államfőválasztás előtt még kifejezzék tiltakozásukat amiatt, hogy Orbán Viktor döntse el, ki legyen Magyarország államfője.

Az LMP egyik társelnöke, Ungár Péter azonban jelezte, hogy pártjuk nem vesz részt az eseményen, mivel pártjának álláspontja az, hogy "nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állni a politikának”. Azt sem látják, hogy a közvetlen államfőválasztás mennyiben segítene azon, hogy kezeljék a gyalázatos elnöki kegyelemhez vezető okokat, és a közvetlen választás szerintük csak egy üres politikai szlogen, nem több. Egyúttal hibának tartják, ha a többi párt saját jelölt nélkül belemegy a hétfői folyamatba.

Mint az ismeretes, az LMP azt az egykori, a rendszerváltó SZDSZ-nél politizáló, később viszont a Hit Gyülekezetének lelkészévé váló Hack Pétert jelöli államfőnek, aki az ELTE jogi karának megbecsült tanára.

A tüntetés vasárnap délután 3 és 5 között zajlik.