„Köszönjük,
A lényeg

Orbán Viktor is reagált a Robert Fico elleni merényletre

15/05/2024 16:05

| Szerző: Klubrádió

"Mély megdöbbenéssel értesültem a Robert Fico barátomat ért szörnyű támadásról. Imádkozunk a mielőbbi felépüléséért" – közölte a magyar kormányfő a Facebookon. Magyar Péter is jobbulást kívánt "minden magyar ember nevében".

Magyar Péter, a Tisza Párt listavezetője Orbán Viktor posztja alatt kívánt jobbulást Robert Ficónak minden magyar ember nevében.

„Ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?!” – írta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Facebookon. „Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben, és imádkozunk is érte. Nagy szükség van Robert Ficóra a szlovák és az európai politikában” – posztolta.

Hivatalos közleményt adott ki a merénylet ügyében a Magyar Szövetség is. Közölték: „A Magyar Szövetség megrendüléssel értesült a miniszterelnököt ért merényletről. Az erőszak és a polarizáció nem a helyes út, mivel az erőszak csak újabb erőszakot szül. Ennek minden formáját mélységesen elítéljük és közösen, egységesen kell küzdeni ellene. Robert Ficónak mielőbbi felépülést kívánunk!

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, meglőtték Robert Ficót a szlovák kormány handlovái kihelyezett ülése után, majd kórházba szállították a miniszterelnököt.

Az AP szerint Ficót a gyomrán találták el, a BBC viszont fej- és mellkasi sérülésről ír. Utóbbi közölte, a szlovák politikust először egy közeli kórházba vitték helikopterrel, majd átszállították Pozsonyba.

(Kiemelt kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI)