„Klubrádió
A lényeg

Orbán Viktor fizetését több mint kétszeresére emelnék

3/06/2022 20:13

| Szerző: Klubrádió

A mostani 1,5 millióról Kövér házelnöki fizetésével egy szintre, havi bruttó 3,5 millióra emelné Orbán Viktor miniszterelnöki tiszteletdíját egy Gulyás Gergely által frissen benyújtott salátatörvény. Persze Orbán emellett megkapja a képviselői alapfizetést is, ami további bruttó 1,3 millió havi fix – írja a hvg.

A javaslat a miniszterelnök illetményét módosítja annak érdekében, hogy egyforma mértékű díjazást kapjon az Országgyűlés elnöke és a miniszterelnök – tartalmazza a pénteken benyújtott, az „Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” címet viselő 61 oldalas salátatörvény.

A javaslatcsomagot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtotta be a kormány nevében, és annak egyik pontja úgy módosítja a kormány tagjainak jogállásáról szóló jogszabályt, hogy előírja: a kormányfő havi illetménye megegyezik a házelnök tiszteletdíjának összegével

A módosítás után Orbán Viktor Kövér László házelnökével egyező, havi bruttó 3,5 milliós összeget kap majd. Plusz Orbánnak jár a havi 1,3 milliós képviselői alapdíj is. Viszont – mint vagyonnyilatkozatában is megjegyezte – Fidesz-elnökként nem kap fizetést.