„Klubrádió
A lényeg

Orbán pozsonyi gálaesten ünnepelte a 30 éves Szlovákiát

8/01/2023 08:01

| Szerző: Klubr

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó Pozsonyban részt vett az önálló Szlovákia megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett szombati gálaesten – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Eduard Heger szlovák kormányfő mindhárom V4-es miniszterelnök-kollégáját, valamint házastársukat meghívta az eseményre, amelyet a Szlovák Nemzeti Színház épületében rendeztek meg.

Orbán Viktor részt vett a szlovák államiság évfordulóján
 
Orbán pozsony
 
Orbán Viktor, Petr Fiala cseh (b4), Eduard Heger szlovák (j3) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (j), valamint házastársaik. fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 
 

Az ünnepségen beszédet mondott Zuzana Caputová, a Szlovák Köztársaság elnöke, Boris Kollár parlamenti elnök és Petr Fiala, Csehország miniszterelnöke is.

Az elnöki hivatal január 1-jére már szervezett egy ünnepséget – Csehszlovákia hivatalosan 1993. január 1-jén vált ketté – ám arra a szomszédok közül egyedül Magyarország nem küldött magas rangú vezetőt. Čaputová meghívta a magyar kollégáját is, azonban Novák Katalin jelezte, hogy nem tud részt venni az eseményen.