„Klubrádió
A lényeg

Orbán: Nem lehetetlen, hogy Lázár visszatér a kormányba, a megszorítás viszont kizárható

6/04/2022 16:23

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóján azt is elmondta: nem lehetetlen, hogy Lázár János visszatérjen a kormányba, és szintén nem lehetetlen, hogy ötven százalék fölé emelkedjen a kiskereskedelemben a magyar tulajdon. Azt viszont kijelentette: kizárható, hogy idén megszorítások legyenek.

Lázár János 2014-től 2018-ig volt kancelláriaminiszter, majd Gulyás Gergely váltotta a Miniszterelnökség élén. A hódmezővásárhelyi politikus a vasárnapi választáson az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert győzte le egyéniben a Csongrád megyei 4-es választókerületben, méghozzá meglehetősen nagy különbséggel: 52,37 %-ot kapott, míg a jelenlegi vásárhelyi polgármester 39,58-at.

Az új kormány májusra állhat össze – mondta Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján, amelyről ITT írtunk bővebben –, és az előbbiek alapján nem lehetetlen, hogy abban ismét benne lesz Lázár János.

Akinek visszatérő követelése a nemzetközi kiskereskedelmi boltláncokkal szembeni fellépés. Orbán Viktor szerint ez sem lehetetlen a következő kormánytól.

Gazdasági témában azt is kijelentette a miniszterelnök: kizárható, hogy lesznek idén megszorítások. Ők az adócsökkentés pártja, az "embereket terhelő" adókat biztos nem növelik – tette hozzá. 

(Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor)