„Klubrádió
A lényeg

Orbán: Nem kell túlbonyolítani a dolgokat, azonnali tűzszünet kell, aztán béketárgyalások

26/01/2023 19:42

| Szerző: Klubrádió

Kötetlen beszélgetésen fogadta a Karmelita kolostorban Orbán Viktor miniszterelnök, és kabinetvezetője, Orbán Balázs az MCC nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit – számolt be az MTI.

Az eseményen az oroszok által Ukrajna ellen indított háborúról Orbán Viktor azt mondta: "nem kell túlbonyolítani a dolgokat, azonnali tűzszünetre van szükség, ami után rögtön meg kell kezdődniük a béketárgyalásoknak, ezek azonban hónapokig, évekig is eltarthatnak".

Orbán szerint az európai vezetőknek az is nehezére esik, hogy felismerjék és megfogalmazzák a kontinens saját érdekeit. Hozzátette, nagyon fontos odafigyelni a háború eszkalálódásának veszélyére.

Szerdán és csütörtökön tartották Budapesten a Matthias Corvinus Collegium nemzetközi médiakonferenciáját, ahol egymás mellé ültettek szakmai szereplőket, külföldi szélsőjobboldali megmondóembereket és fideszes propagandistákat – írja a Telex.

Itt mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azt, hogy aki uralja egy ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot is.

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)