„Támogassa
A lényeg

Orbán nem akarja, hogy gázai minigettókkal legyen tele az ország, nagy segítség lesz neki a nemzeti konzultáció

10/11/2023 07:49

| Szerző: Klubrádió

A titkosszolgálat jelentése felrajzol egy félelemteli horizontot, és megerősít bennünket abban, hogy azt kell tennünk, amit eddig tettünk – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

Ha egyszer beengedjük a migránsokat, nem lehet őket kitenni az országból – jelentette ki a miniszterelnök. Gázai minigettókkal lesz tele az ország, ha nem akadályozza meg a kormány a migrációt. Társadalmi egységet szeretne Orbán, nem érti az ellenzéket, miért támogatják a migrációt. Egyetlen orvosság van szerinte a problémára:

nem szabad beengedni a migránsokat az országba.

Orbán szerint úgy nem szabad megengedni, hogy ránk erőltessék azt a politikát, ami őket már tönkre tette. „Ne akarjátok ideküldeni azokat a migránsokat, akiket hiba volt beengednetek” – üzente Orbán a nyugat-európai vezetőknek.

A miniszterelnök szerint a jövő júniusi EP-választás egyik tétje szerinte az lesz, hogy sikerül-e Brüsszelben olyan változást elérni, hogy megszűnjön a menekülteket ránk kényszerítő politikai felfogás. Állítása szerint ebben a harcban

nagy segítség lesz neki a nemzeti konzultáció.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
 
Orbán a Kossuth rádióban egy év eleji "interjún". Fotó:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

A kormány új idegenrendészeti törvényt nyújt be az Országgyűlésnek, amely szigorúbb lesz a korábbinál, eErre azért van szükség szerinte, mert

„különben ellakják előlünk az országot”.

„Magyarország a magyaroké, a magyar munkahelyek a magyaroké” – jelentette ki Orbán.

Az orosz-ukrán háborút el kell szigetelni, lokalizálni kell Orbán szerint, de az amerikai vezetés ki akarja terjeszteni, ezért küldenek pénzt és fegyvereket. „Az orosz-ukrán háború tönkreteszi Európát” – jelentette ki. Magyarország számára súlyos, gazdasági csőddel felérő következményekkel járna, ha mi tartanánk el az ukrán államot.

Nekünk is van szívünk

– jegyezte meg Orbán, ezért humanitárius segítséget küldünk, de fegyvert és katonákat nem. Hozzátette: „Ukrajna olyan messze van az uniós tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.”

A miniszerelnök azt ígéri Orbán, hogy 2024-ben visszaépítik a gazdasági növekedést. Ez a munkahelyek teremtésével, bérek emelésével és az életszínvonal emelkedésével jár – magyarázta. (A Telex nyomán)