„Támogassa
A lényeg

Orbán is ott lesz Berlusconi temetésén

14/06/2023 07:50

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök szerdán Olaszországba utazik Silvio Berlusconi volt miniszterelnök temetésére.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Olaszországba utazik Silvio Berlusconi volt miniszterelnök temetésére – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az erről szóló olaszországi médiaértesüléseket.

Silvio Berlusconi hétfőn, 86 éves korában hunyt el Milánóban. A temetési szertartást szerdán délután 3 órakor tartják a milánói dómban, állami tiszteletadással.

Azt már a hvg.hu teszi hozzá,  hogy gyászszertartás résztvevőiről találgatás folyik az olasz sajtóban:

a Corriere azt írja, hogy Giuseppe Conte, az 5 Csillag Mozgalom elnöke, korábbi miniszterelnök nem megy el a temetésre, más prominens olasz politikusok, mint Matteo Renzi, vagy Carlo Calenda ellenben igen, ahogy Mario Draghi és Giorgia Meloni is.

Jelen lesz még Paolo Gentiloni az Európai Bizottság képviseletében, a Európai Parlament elnöke, Roberta Metsola viszont nem megy el. Milánóba utazik még a katari emír és az iraki elnök is.

Az AC Milant, a focicsapatot, melyet Berlusconi sokáig tulajdonolt, többek között Franco Baresi, Arrigo Sacchi és Paolo Maldini képviselik majd, és jelen lesz a FIFA elnöke, Gianni Infantino is.