„Klubrádió
A lényeg

Orbán friss templomi élményeire utalva hárította a kérdéseket a kirúgott tanárokról

12/12/2022 22:01

A legfontosabb aktuális közéleti kérdések közül többet is feltett a Telex Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki épp egy római katolikus templomból lépett ki az adventi mise után. Orbánt többek között Matolcsy György jegybankelnök napokban elhangzott, a kormány gazdaságpolitikáját kritizáló nyilatkozata, egy külföldi hitelfelvétel esetleges szándéka, valamint a polgári engedetlenség miatt kirúgott pedagógusok ügye kapcsán próbálta megszólaltatni a Telex munkatársa, Fábián Tamás.

A riporter azzal fordul a miniszterelnökhöz, megengedi-e, hogy feltegyen neki néhány kérdést. A válasz azonnal jött:. „Nem!” Orbán az újabb próbálkozás után sem módosított. „Mondom, nem!” Harmadjára pedig azzal hárította a kérdéseket, hogy épp most vett részt egy misén. „Ember, most jövök ki a templomból” – mondta.

Orbán Viktor ezután előre, illetve a földre szegezett tekintettel haladva némaságba burkolódzott, majd a riportert arrébb szorító testőröktől kísérve néhány tíz méter megtétele után beszállt fekete kisbuszába, és elhajtatott. Előtte még szép adventet kívánt.

 
Orbán Viktor a
Telex videóján