„Klubrádió
A lényeg

Orbán fizetésemelése is napirenden lesz ma az Országgyűlésben

14/06/2022 06:45

A különleges jogrenddel, a kormányzati igazgatással, valamint a miniszterelnök és a miniszterek fizetésével összefüggő törvényjavaslatról határoz keddi ülésén az Országgyűlés – írja az MTI.

– A ma 9 órakor kezdődő ülésen tárgyalják meg a honvédelmi adatkezelésekről szóló 134 oldalas törvényjavaslatot, amit a novemberben hatályba lépő újraszabályozott különleges jogrenddel indokol.
– Az Országgyűlés megvitatja az Állami Számvevőszék 2021-es szakmai tevékenységéről és az intézmény működéséről szóló beszámolót is.
– Általános vita lesz a magyar kormány és a Visegrádi Szabadalmi Intézet közötti székhely-megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatról, amely rendezi az intézet jogi státuszát, illetve meghatározza a tisztségviselőknek biztosított mentességek és kiváltságok körét.
– Ma tervezik megszüntetni a Nagy-Britanniával kötött beruházásvédelmi egyezményt és az Ománnal kötött a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodást is most tervezi kihirdetni az Országgyűlés – írja a 24.hu.

Választás 2022 - Az Országgyűlés alakuló ülése
 
Budapest, 2022. május 2. Képviselők esküt tesznek az Országgyűlés alakuló ülésén 2022. május 2-án. A patkó első sorában Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter (b-j). MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

Orbán Viktor tiszteletdíját 1,5 millióról havi bruttó 3,5 millióra emelnék, ami mellett megkapja a képviselői alapfizetést is, bruttó 1,3 milliót.