„Klubrádió

Operatív törzs: maradhat a távoktatás a középiskolákban

7/01/2021 11:58

| Szerző: Klubrádió

Maruzsa Zoltán szerint fenn kell tartani a digitális, tantermen kívüli oktatást a középiskolákban, a 8-12 évfolyamon. A köznevelésért felelős államtitkár hozzátette, hogy ügyben pénteken várható döntés a kormány részéről. Müller Cecília szerint továbbra is indokolt fenntartani a korlátozásokat.

Az operatív törzs azt javasolja a kormánynak, folytatódjon a digitális oktatás a középiskolákban. A kormány döntését holnap ismerhetjük meg – írja a hvg.hu.

Fenn kell tartani a digitális tantermen kívüli oktatást a középisolákban, a 8-12 évfolyamon – jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs csütörtöki tájékozatóján. Azt mondta, a kérdésben a kormány dönt, bejelentés pénteken várható.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Márton-napi ünnepsége
 
Maruzsa Zoltán
Fotó: Illyés Tibor/MTI
 

Jövő hétfőn indult volna újra a jelenléti oktatás a középiskolákban – erről pár napja még reális lehetőségként beszélt Maruzsa Zoltán – de a járványhelyzetet elemezve az óvatosság mellett döntöttek. Ezt a koronavírus brit mutációja is indokolja, amely bár még nem tudunk róla, hogy megjelent volna itthon, a korábbinál jobban érinti a fiatalokat. Az iskolákba indokolt esetben – például felzárkóztatás miatt – be lehet menni továbbra is.

Szerdán Müller Cecília országos tisztifőorvos azt jelentette be, az operatív törzs szerint indokolt fenntartani a szigorú korlátozásokat. Arról azonban nem beszélt, hogy milyen időtávra tartják ezt indokoltnak. Megkerestük a Kormányzati Tájékoztatási Központot, de egyelőre nem válaszoltak.