„Klubrádió

Online foglalhatnak időpontot Pfizer-oltásra a regisztrált 16-18 évesek

10/05/2021 10:15

| Szerző: Klubrádió

Hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra – számolt be a koronavirus.gov.hu.

Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló. A jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak. Az oltásukra május 13. csütörtöktől – május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer-vakcinával történik. Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük. A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket.

A Pfizer-vakcinára kizárólag ez a korosztály tud most időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni.

Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni - írta a 24.hu.