„Támogassa
A lényeg

Öngyilkosságok a Mammutban: megmagasították a korlátot

19/12/2023 12:30

| Szerző: Klubrádió

Szinte végig felkerültek a korlátmagasítások a budai Mammut II. bevásárlóközpont legfelső, negyedik szintén – írja a Telex.

Az elmúlt 13 évben már nyolcan vetettek véget a plázában az életüknek. Legutóbb november 20-án ugrott le egy 36 éves férfi a bevásárlóközpont egyik emeletéről – emlékeztet a lap.

A probléma orvoslására külön csoportot állított fel a Mammut, október közepén pedig segítőpont is nyílt a bevásárlóközpontban, ahonnan korábban már eltávolítottak minden olyan tárgyat (padokat, virágládákat) a folyosókról, amely megkönnyítheti, bátoríthatja a korláton való átmászást. 

 
Mammut bevásárlóközpont
Wikimapia
 

Az üzletközpont az öngyilkosságok megelőzésére: rendszeres képzést tartanak a biztonsági szolgálatuk tagjainak az intő jelek kiszűrésére, valamint bevezették a biztonsági szolgálat gyakoribb járőrözését a bevásárlóközpont épületében. Emellett intelligens biztonságikamera-rendszert is telepítettek, ami lehetővé teheti a gyors beavatkozást.

Ha Önnek vagy valakinek a környezetében segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!