„Támogassa
A lényeg

Okfő: Biztosított a kistarcsai betegellátás

27/09/2023 08:33

| Szerző: Klubrádió

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint ugyan tényleg van átszervezés, de mindenkit ellátnak a kistarcsai kórházban.

Ahogy arról Kunetz Zsombor posztja alapján korábban mi is beszámoltunk, "Komoly bajban van a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház, az egyik belgyógyászati osztálya az I-es Belgyógyászat endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai osztály teljesen leáll, míg a másik három belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni".

Az egészségügyi elemző bejegyzése alapján a Telex kérdéseire azt válaszolta az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő), biztonságban van a betegellátás, „a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban az ellátásra jelentkező diabetológiai betegek nagy száma miatt jelenleg a belgyógyászati osztály megerősítése zajlik diabetológiai profillal, (…) tévesen jelent meg, hogy három másik belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenterológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni”.

Hozzátették: a valóság az, hogy nem három, hanem másik négy belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia, gasztroenterológia, általános belgyógyászati osztály) teljes kapacitással működik. Az endokrinológia és a diabetológiai osztály részben az átszervezés miatt ideiglenesen szünetel.

„Az endokrinológiai szakma alacsony fekvőbeteg ellátás igényű, a szakma súlypontja áthelyeződött a járóbeteg ellátásra, ami a továbbiakban is zavartalanul működik endokrinológiai és pajzsmirigy szakrendelés formájában a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban” – írta megkeresésünkre a főigazgatóság.